4 Yritykset

Nettitilaaminen

...

    Nettitilaaminen

    Pelkäätkö mennä ruokakauppaan pitkän työpäivän jälkeen? Ei hätää, koska ruokaa voi yhtä hyvin tilata netistä. Olitpa Turussa, Tampereella tai Helsingissä, voit tilata aterian verkosta, jolloin vältyt kauppamatkalta ja loppuillan viettämisen ruoanlaiton parissa. Valmiiden aterioiden tilaaminen valmiiksi pakattuina on tulossa yhä suositummaksi. Tällainen lounaspaketti on valmiiksi pakattu laatikko, jossa on tarpeeksi ruoka-aineita ja reseptejä, joilla perheesi pärjää päivän tai jopa viikon ajan.

    Olemme tehneet yleiskatsauksen kaikista yrityksistä, jotka tarjoavat lounaspaketteja ja muita vaihtoehtoja ruuan tilaamiseen verkossa. Lukemalla muiden asiakkaiden arvosteluja, kokemuksia, mielipiteitä ja valituksia, voit päättää, miltä yritykseltä haluat tilata. Oletko jo tilannut netistä ruokaa, pizzaa tai ruokapaketteja? Kerro meille kokemuksistasi jättämällä oma arvostelusi.


    Nettitilaaminen

    Ranska on tuottanut monia maailman parhaita kokkeja, mukaan lukien Georges-Auguste Escoffier, joka järjesti César Ritzin omistamien luksushotellien keittiöt ja kehitti niin sanotun brigade de cuisine eli keittiötiimin. Tiimi koostui korkeasti koulutetuista asiantuntijoista, joista jokaisella on selkeästi määritellyt tehtävät. Tiimiin kuului keittiöstä vastaava kokki. kastikekokki tai sijainen; entremettier, joka vastaa keittojen, vihannesten ja makeiden ruokien valmistamisesta; paistaja paistien ja paistetun tai grillatun lihan kypsentämiseen; ja apuri, joka vastaa kaikista tarvikkeista ja kylmistä ruoista. Escoffierin aikana jokaisen keittiöhenkilön tehtävät ja vastuut olivat tiukasti määriteltyjä, mutta nykyaikana työvoimakustannusten nousu ja nopeamman palvelun tarve ovat rikkoneet tällaiset tiukasti määritellyt tehtävät. Jopa johtavien nykyaikaisten ravintoloiden keittiöissä huippukokkien tehtävät menevät todennäköisesti sekaisin ja tehokkuus säilyy ilmeisen kaaoksen ja hämmennyksen keskellä.

    Ranskalaiset ravintolat 1900-luvulla

    1900-luvulla auton kehittymisen myötä maalaisravintoloista tuli suosittuja Ranskassa ja useita hienoja maalaisravintoloita perustettiin. Fernand Pointin perustama Restaurant de la Pyramide Viennen kaupungissa, jota monet pitävät maailman hienoimpana ravintolana, ja se säilytti korkean asemansa hänen lesken Madame ("Mado") Pointin johdolla. Muita johtavia ranskalaisia maalaisravintoloita ovat olleet Troisgros Roannessa; Paul Bocuse -ravintola lähellä Lyonia; Auberge de l'Ill, Illhaeusern, Alsace; ja Côte d'Or -hotelli, lähellä Saulieua.

    Valitut ravintolat eri puolilla Ranskaa arvioidaan vuosittain Michelin Guide -julkaisussa, joka tutkii ravintoloita ja hotelleja yli 3 400 kaupungissa ja myöntää yhden, kaksi tai kolme tähteä laadun perusteella.

    Ranskalaiset ravintolat kuuluvat nykyään yleensä johonkin kolmesta kategoriasta: bistro tai brasserie, yksinkertainen, epävirallinen ja edullinen yritys; keskihintainen ravintola; ja elegantti huippu ravintola, jossa kaikkein monimutkaisimmat ruoat toteutetaan ja tarjoillaan ylellisessä ympäristössä. Myös muut maat ovat antaneet merkittävän panoksen ravintolan kehittämiseen.

    Muut eurooppalaiset ravintolat

    Italiassa boteghe (kahvibaari) syntyi Venetsiassa 1500-luvulla, jossa tarjottiin aluksi vain kahvia ja myöhemmin valikoimaan lisättiin välipaloja. Modernit trattoriat tai tavernat tarjoavat paikallisia erikoisuuksia ja osterie tai hostellit ovat rentoja ravintoloita, jotka tarjoavat kotitekoista ruokaa. Firenzessä katutason alapuolella olevat pienet ravintolat, jotka tunnetaan nimellä buca, tarjoilevat mitä tahansa, mitä ravintolan isäntä haluaa valmistaa tiettynä päivänä.

    Itävaltalaiset kahvilat tarjoavat rentoja aterioita, ja ruokailijat voivat siemailla kahvia, lukea sanomalehteä tai vaikka kirjoittaa artikkelin samanaikaisesti. Monet itävaltalaiset vierailevat omissa "tavallisissa ravintoloissaan", jotka tunnetaan nimellä Stammbeissl.

    Unkarissa tienvarsiravintola csárda tarjoaa ruokia, jotka rajoittuvat yleensä liharuokiin ja kalapatoihin. Olutravintolat Tšekin tasavallassa, erityisesti Prahassa, ovat samanlaisia kuin monet kahvilat muualla mutta ruoan lisäksi kahvin sijaan tarjotaan olutta.

    Saksalainen Weinstube on ravintola, jossa on laaja valikoima viinejä, ja Weinhaus, ruoka- ja viinikauppa, jossa asiakkaat voivat myös syödä. Schenke on taverna tai mökkiin rakennettu pubi, jossa tarjoillaan viiniä ja ruokaa. Suuremmissa saksalaisissa kaupungeissa samanlainen yritys on nimeltään Stadtschenke.

    Espanjassa Madridin baarit ja kahvilat tarjoavat laajan valikoiman tapaksiksi kutsuttuja alkupaloja. Alkupaloja kuten oliiviöljyssä keitettyjä katkarapuja ja valkosipulia, lihapullia kastikkeella ja herneillä, suolattua turskaa, ankeriaan, kalmaria, sieniä ja tonnikalaa. Tapaksia syödään sherryn kanssa, ja on suosittu tapa käydä chateolla tai baarikierroksella ja syödä suuria määriä tapaksia ja nauttia sherryä jokaisessa baarissa. Espanjassa on myös marisco-baari tai marisquería, kala- ja äyriäisbaari; asadoro, katalonialainen rotisserie; ja tasca- tai pubiviinikauppa.

    Portugalissa cervejariat ovat suosittuja olutbaareja, jotka tarjoavat myös mereneläviä. Fado-tavernat tarjoilevat grillimakkaraa ja viiniä valittavien portugalilaisten fados-laulujen kera.

    Skandinaviassa voileipäbaarit tarjoavat taidokkaasti valmistettuja voileipiä, joita kutsutaan open sandwich leiviksi. Ruotsalaiset ravintolat tarjoavat smörgåsbordetia, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "voileipä pöytä", mutta se on itse asiassa runsas, kauniisti täytetty buffet, jossa on silliä, katkarapuja, suolakurkkua, lihapullia, kalaa, salaatteja, leikkeleitä ja lämpimiä ruokia, jotka tarjoillaan akvaviitin tai oluen kera.

    Hollannissa on sandwich shopiksi kutsuttuja voileipäkauppoja, jotka tarjoavat voileipiä, mereneläviä, lämpimiä ja kylmiä ruokia sekä juustoja suurelta pöydältä.

    Englannin kaupunki- ja maalaispubeissa on erilaisia baareja: baari ja yksityinen pubi. Kaikki ovat tervetulleita julkiseen baariin mutta yksityinen pubi on rajoitettu pubin tietyille henkilöille. Pubiruoat vaihtelevat suuresti kaikkialla Englannissa, voileivistä ja keitoista sianlihapiiraisiin, vasikanliha- ja kinkkupiirakoihin, pihvi- ja munuaispiiraisiin, bangereihin (makkarat) ja banger and mash ( makkaraperunat), Yorkshire pudding ja lihalla ja vihanneksilla täytettyjä leivonnaiset tai piirakat.

    Lähi-idän ravintolat

    Kreikan tavernoissa asiakkaille tarjotaan bouzouki musiikin soidessa juomia, kuten retsina, hartsiviini ja ouzo, aniksenmakuinen aperitiivi. Muiden Välimeren maiden tavoin Kreikassa on ruokakauppoja, joista voi ostaa ruokaa tai syödä sitä paikan päällä.

    Turkkilainen işkembeci on ravintola, jossa myydään keittoa ja muita eläimen osia ja muhallebici-kaupoissa tarjoillaan keitettyä kanaa ja riisiä keitossa sekä maitovanukasta.