Kaasu

Kaasu
Energiakaasut ovat olennainen osa energiateollisuutta ja niitä käytetään useisiin eri tarkoituksiin, myös kotitaloudessa ruoanlaittoon ja ruoanlaittoon , esimerkiksi kaukolämmön tai kaasun kautta grillaukseen. Kun sinun on valittava energialähde tiettyyn tarkoitukseesi, voit selvittää sinulle parhaiten sopivan tyypin ja ennen kaikkea selvittää, mikä toimittaja vastaa parhaiten tarpeisiisi.
Energia tunnustetaan yleisesti perusihmisoikeudeksi, mutta suurimmalla osalla kotiseudultaan siirtymään joutuneista ihmisistä ei edelleenkään ole riittävää puhdasta, kestävää, luotettavaa, riittävää ja kohtuuhintaista energiaa. Uskomatonta, että noin 85 prosenttia pakolaisista polttaa leireillä biomassaa, kuten polttopuita ruoanlaittoon, ja noin 97 prosentilla on rajoitettu tai ei ollenkaan sähkön saantia (Lahn ja Grafham 2015). Rajoitetun energiansaannin vaikutuksilla voi olla vakavia seurauksia siirtymään joutuneiden henkilöiden turvallisuudelle. Ruoanlaittoon tarvittavan energian puute, johon ei useinkaan puututa riittävästi humanitaarisen toiminnan kaikissa vaiheissa, voi johtaa suojelu- ja terveysriskeihin. Pakolaisleiriympäristöissä valaistuksen ja yhteyksien puute vaikuttaa pakolaisten turvallisuuteen ja rajoittaa heidän mahdollisuuksiaan sosiaalisuuteen, oppimiseen ja omavaraisuuteen. Tilanteissa, joissa polttopuu on pääasiallinen polttoaineen lähde, kilpailu hupenevista luonnonvaroista aiheuttaa usein jännitteitä pakolaisten ja vastaanottavien yhteisöjen välillä. Puhtaiden ruoanlaittoresurssien puutteella on myös kielteisiä vaikutuksia paikallisiin ekosysteemeihin: Esimerkiksi ympäristön pilaantuminen puiden kaatamisesta polttopuuhun voi olla pitkäkestoista, kallista ja vaikeasti käännettävää. Lisäksi taloudelliset ja ympäristökustannukset ovat korkeat, kun yhteisöjen ja tukilaitosten energiatarpeet tyydytetään, kuten usein tapahtuu, käyttämällä tehottomia laitteita, joiden energiankulutuksen seuranta on huono, eikä energiatehokkuuteen kannusteta tai siirtyä uusiutuvaan energiaan.
Kaasu
Jotta voimme elää mukavasti, on tärkeää, että meillä on luotettava toimittaja, joka tarjoaa parhaimman turvallisuuden ja palvelun. Onko sinulla kokemusta kaasun käytöstä? Onko sinulla aavistustakaan, mikä on parasta raakaöljyssä ja maakaasussa? Oletko tyytyväinen toimittajaasi vai haluaisitko tietää jotain ennen sopimuksen tekemistä? Jaa näkemyksesi ja arvostelusi täällä kanssamme ja auta muita valitsemaan itselleen parhaiten sopiva energialähde ja yritys!
Humanitaariset järjestelmät pyrkivät yhä enemmän tarjoamaan energiaa uusiutuvien tai kestävien lähteiden, kuten aurinkoenergian avulla. Kestävä ja puhdas energia voi tarjota merkittäviä etuja, jotka liittyvät suojeluun, sukupuolten tasa-arvoon, elintarviketurvaan, veteen, sanitaatioon, terveyteen, koulutukseen, toimeentuloon, yhteyksiin ja ympäristönsuojeluun. Energian saatavuus antaa myös naisille mahdollisuuden hallita elämäänsä ja tulevaisuuttaan paremmin. Puhtaampi polttoaine ruoanlaitossa vähentää sisätilojen saastumista ja tulipaloihin liittyviä vaaroja ja parantaa ravinnon laatua.
Aurinkoenergian tai muiden sähköistyspalvelujen asentaminen parantaa myös kliinisten palvelujen saatavuutta. Energian saatavuus mahdollistaa toimeentulon monipuolistamisen, paremmat koulutusmahdollisuudet, vähemmän riippuvuuden paikallisista resursseista. Kestävä, puhdas energia on siksi kriittinen keino pakolaisväestölle ja se lisää hyvinvointia, ja se on myös keskeinen tekijä kestävämpien ja osallistavampien yhteiskuntien luomisessa ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä (NORCAP 2020).
Kestävän energian saatavuus humanitaarisissa yhteisöissä on nyt kriittisempi asia kuin koskaan ennen, sillä se tukee ilmastokriisin lieventämistä ja mahdollistaa toipumisen COVID-19-kriisin (GPA 2020) pitkän aikavälin vaikutuksista. Pakolaisyhteisöt jäävät jälkeen kestävästä kehityksestä ja on erittäin todennäköistä, että kestävän kehityksen tavoitetta 7 (SDG7), joka takaa kohtuuhintaisen, luotettavan, kestävän ja nykyaikaisen energian saatavuuden, ei saavuteta pakolaisten tai maan sisällä siirtymään joutuneiden henkilöiden osalta vuoteen 2030 mennessä. Humanitaarinen järjestelmä on täyttänyt toistuvia kansainvälisiä sitoumuksia, parantaa siirtymään joutuneiden ihmisten elämää Grand Bargainin ja UNHCR-GPA Clean Energy Challengen (IASC 2016 ja UNHCR 2019) kautta. Mutta karu todellisuus on, että kestävän energian kehitys on rajallista näistä sitoumuksista huolimatta. Monet korkeatasoiset foorumit ja niiden kumppanit ovat julkaisseet toimintakehotuksen kestävän energian edistämiseksi, joka on tarjottava humanitaaristen yhteisöjen saataville heti ja mahdollisimman hyvin ympäri maailmaa.