8 yritystä

Pelit & Viihde

...

    Pelit & Viihde

    Verkkopeli on videopeli, jota pelataan joko osittain tai ensisijaisesti Internetin tai minkä tahansa muun saatavilla olevan tietokoneverkon kautta. Verkkopelaaminen on läsnä nykyaikaisilla pelialustoilla, mukaan lukien tietokoneet, konsolit ja mobiililaitteet, ja se kattaa monia genrejä, joita ovat ensimmäisen persoonan räiskintäpelit, strategiapelit ja massiiviset monen pelaajan online-roolipelit (MMORPG:t). Vuonna 2019 nettipeli segmentin liikevaihto oli 16,9 miljardia dollaria, josta Kiina tuotti 4,2 miljardia dollaria ja Yhdysvallat 3,5 miljardia dollaria. 2010-luvulta lähtien yleinen trendi nettipelien keskuudessa on ollut niiden käyttäminen palveluna käyttäen pelissä tulonhankinta ohjelmia, kuten hahmoja, asusteita ja kampanjoita ostettavissa esineinä vapaasti tarjottavien pelien lisäksi. Toisin kuin ostetuissa vähittäismyyntipeleissä, verkkopeleissä on se ongelma, että niitä ei voi pelata pysyvästi, koska ne vaativat toimiakseen erityisiä palvelimia.

    On täysin selvää, että sovellusten, joilla on korkeammat arvosanat, korkealaatuisemmat arvostelut ja enemmän latauksia, pitäisi olla sijoituksen kärjessä. Tämä on yksi ainoista tavoista puhdistaa sovelluskaupat ja erottaa laatutoimittajat ongelmallisista ja hylätyistä sovelluksista.


    Pelit & Viihde

    Verkkopelien suunnittelu voi vaihdella yksinkertaisista tekstipohjaisista ympäristöistä monimutkaisiin grafiikan ja virtuaalimaailmojen yhdistyneisiin ympäristöihin. Online-komponenttien olemassaolo pelissä voi vaihdella pienistä ominaisuuksista, kuten online-tulostaulukosta, osaksi ydinpeliä, kuten pelaaminen suoraan muita pelaajia vastaan. Monet verkkopelit luovat omia verkkoyhteisöjä, kun taas muut pelit, erityisesti sosiaaliset pelit, yhdistävät pelaajien olemassa olevia tosielämän yhteisöjä. Jotkut verkkopelit voivat saada valtavan suosion tulvan, koska monet tunnetut Twitch-striimaajat ja YouTube-käyttäjät pelaavat niitä.

    Online-pelaaminen on lisännyt dramaattisesti videopelikulttuurin laajuutta ja kokoa. Online-pelaaminen on houkutellut pelaajia eri ikäluokista, kansallisuuksista ja ammateista. Verkkopelisisältöä voidaan tutkia myös tieteen alalla, erityisesti pelaajien vuorovaikutusta virtuaaliyhteisöissä suhteessa käyttäytymiseen ja arkielämän sosiaalisiin ilmiöihin. Kuten muissakin kulttuureissa, yhteiskunta on kehittänyt sarjan slangisanoja tai -lauseita, joita voidaan käyttää kommunikointiin pelissä tai sen ulkopuolella. Kasvavan online-luonteensa vuoksi nykyaikainen videopelien slangi on suurelta osin päällekkäinen Internet-slangin kanssa, jossa on monia sanoja, kuten "pwn" ja "noob". Toinen termi, josta tuli suosittu videopeliyhteisössä, on lyhenne "AFK", joka viittaa ihmisiin, jotka eivät ole tietokoneen ääressä tai eivät ole saatavilla. Muita yleisiä lyhenteitä ovat "GL HF", joka tarkoittaa "onnea, pidä hauskaa", joka usein sanotaan ottelun alussa ja joilla kannustetaan toisia. Samoin pelin lopussa "GG" tai "GG WP" voidaan sanoa onnittelevan vastustajaa, voittajaa tai häviäjää, "hyvä peli, hyvä peli". Monet videopelit ovat myös inspiroineet Internet-meemejä ja saaneet erittäin suuren seuraajajoukon verkossa.

    Google seurasi vuoden 2018 jälkeen ja siivosi Play Kaupan. Ja heidän tänä vuonna antamansa arviot ja arvostelut osoittavat heidän aikomuksensa puhdistaa App Store ja antaa arvioinneille ja arvosteluille suurempi merkitys kuin koskaan ennen. Ja App Storen 100 parhaan sovelluksen keskimääräinen arvosana on 3,94 ja Play Kaupan 4,32. Nämä luvut ovat merkittäviä. Ei ole yllätyksiä siitä, miksi ne ovat 100 parhaan sovelluksen joukossa molemmissa sovelluskaupoissa.

    Verkkopelaamisen historia juontaa juurensa pakettipohjaisen tietokoneverkon alkuaikoihin 1970-luvulla. Varhainen esimerkki verkkopelaamisesta ovat MUDit, mukaan lukien ensimmäinen, MUD1, joka luotiin vuonna 1978 j se rajoittui alun perin sisäiseen verkkoon, ja myöhemmin se yhdistettiin ARPANetiin vuonna 1980. Kaupalliset pelit seurasivat seuraavalla vuosikymmenellä, jolloin Islands of Kesmai, ensimmäinen kaupallinen online-roolipeli debytoi vuonna 1984, sekä enemmän graafisia pelejä, kuten MSX LINKS -toimintapelit vuonna 1986, Air Warrior -lentosimulaattori vuonna 1987 ja Famicom Modemin online Go -pelit vuonna 1987.

    Internetin yleinen saatavuus 1990-luvulla johti verkkopelaamisen laajentumiseen, ja merkittäviä nimikkeitä olivat Nexus: The Kingdom of the Winds (1996), Quakeworld (1996), Ultima Online (1997), Lineage (1998), Starcraft ( 1998), Counter-Strike (1999) ja EverQuest (1999). Videopelikonsolit alkoivat saada myös verkko-ominaisuuksia, kuten Famicom Modem (1987), Sega Meganet (1990), Satellaview (1995), SegaNet (2000), PlayStation 2 (2000) ja Xbox (2001). Yhteysnopeuksien parantumisen jälkeen viimeaikainen kehitys on nostanut uusien genrejen, kuten sosiaalisten pelien, ja uusien alustojen, kuten mobiilipelien, suosion korkealle.

    2000-luvulle tullessa teknologian, palvelinten ja Internetin kustannukset olivat pudonneet niin paljon, että nopea Internet oli arkipäivää, mikä johti toistaiseksi tuntemattomien genrejen, kuten massiivisen moninpelin online-pelaamisen (MMO) syntymiseen. Esimerkiksi World of Warcraft (2004) hallitsi suurinta osaa vuosikymmenestä. Useat muut MMO:t yrittivät seurata Warcraftin jalanjälkiä, kuten Star Wars Galaxies, City of Heroes, Wildstar, Warhammer Online, Guild Wars 2 ja Star Wars: The Old Republic, mutta ne eivät merkittävästi vaikuttaneet Warcraftin markkinaosuuteen. Ajan myötä MMORPG-yhteisö on kehittänyt alakulttuurin, jolla on oma slanginsa ja metaforansa, sekä kirjoittamaton luettelo sosiaalisia sääntöjä ja tabuja.

    Toinen uudentyyppinen online-peli tuli suosituksi World of Warcraftin kanssa. Defense of the Ancients (2003), joka esitteli moninpelin online-taisteluareena (MOBA) -muodon. DotA, yhteisön luoma Warcraft III:een perustuva modi, nousi suosioon, kun kiinnostus World of Warcraftia kohtaan hiipui, mutta kun formaatti yhdistettiin Warcraftin omaisuuteen, muut alkoivat kehittää omia MOBA-laitteitaan. Tällaisia olivat Heroes of Newerth (2009), League of Legends (2010) ja Dota 2 (2013). Warcraftin omistaja Blizzard Entertainment julkaisi oman näkemyksensä MOBA-genrestä Heroes of the Stormin (2015) kanssa tuoden mukaan useita alkuperäisiä sankareita Warcraft III:sta ja muista Blizzard-franchisingeista. 2010-luvun alussa genrestä on tullut suuri osa e-urheilun kategoriaa.

    2010-luvun jälkipuoliskolla hero shooter, useat ammuntapelit, jotka ovat saaneet inspiraationsa moninpelien online-taisteluareenoista ja vanhemmista luokkapohjaisista ammuntapeleistä, nostivat huomattavasti suosiota Battlebornin ja Overwatchin julkaisun myötä vuonna 2016. Genre jatkoi kasvuaan peleillä, kuten Paladins (2018) ja Valorant (2020). Battle Royale -pelimuodosta tuli erittäin suosittu PlayerUnknown's Battlegroundsin (2017), Fortnite Battle Royalen (2017) ja Apex Legendsin (2019) julkaisun myötä. Genren suosio jatkui 2020-luvulla, kun Call of Duty: Warzone (2020) julkaistiin. Jokainen peli on saanut kymmeniä tuhansia uusia pelaajia kuukausien kuluessa niiden julkaisusta.